Flower
Πως επηρεάζει ο κύκλος μας τη διάθεση μας.

20.01.2023

Πως επηρεάζει ο κύκλος μας τη διάθεση μας.

Nιώθεις κάποιες μέρες να ξυπνάς γεμάτη ενέργεια, όρεξη, έτοιμη να κατακτήσεις τον κόσμο και άλλες να τις περνάς χωρίς κίνητρο, με χαμηλή αυτοπεποίθηση και διάθεση;

 Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που κάνουν τις γυναίκες να βιώνουν αυτές τις διακυμάνσεις μέσα στον μήνα που τις περισσότερες φορές σχετίζονται με τον εμμηνορρυσιακό κύκλο.

 Ο κύκλος μας δεν είναι μόνο οι μέρες τις περιόδου. Στην πραγματικότητα είναι πολλά περισσότερα και μας επηρεάζει κάθε μέρα του μήνα! Οι ορμόνες μας αλλάζουν από εβδομάδα σε εβδομάδα δημιουργώντας 4 φάσεις στον κύκλο μας: την εμμηνορρυσία, την ωοθηλακική φάση, την ωορρηξία και την ωχρινική φάση.

 Κάθε φάση φέρνει αλλαγές, στο σώμα, τον νου, τα συναισθήματα μας, επηρεάζοντας τα επίπεδα ενέργειας, στη διάθεση, τη libido, τη δημιουργικότητα, τη δυνατότητά μας να επικοινωνούμε, την όρεξη μας για φαγητό και το κίνητρο για ζωή… Καμία μέρα δεν είναι ίδια με την άλλη!

 Όμως σαν γυναίκες, συχνά θέτουμε δύσκολους στόχους, έχουμε πολύ μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό μας και θέλουμε να αποδίδουμε κάθε μέρα με τον ίδιο τρόπο, στη δουλειά, στο γυμναστήριο, σαν μητέρες ή σύντροφοι. Επίσης κάθε φορά που δεν έχουμε αρκετή ενέργεια, κατηγορούμε τον εαυτό μας γι’ αυτό και νιώθουμε τύψεις… Σου θυμίζει κάτι ;

 Δεν γίνεται να ζούμε ωθώντας κάθε μέρα τον εαυτό μας στα άκρα και να περιμένουμε να είμαστε συνεχώς υγιείς… 

 Είναι φορές που ο τρόπος ζωής μας, δεν συμβαδίζει με τις φυσικές αλλαγές στον γυναικείο εμμηνορρυσιακό κύκλο και η πίεση που συνεχίσουμε να ασκούμε, είναι μια από τις σημαντικότερες αιτίες πίσω από τις ορμονικές ανισορροπίες που προκαλούν βαριές ή ακανόνιστες περιόδους, PMS (προεμμηνορροϊκό σύνδρομο) και έντονο πόνο.

  Ίσως να αναρωτιέσαι συχνά «Γιατί είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό των γυναικών που υποφέρει από προβλήματα περιόδου;» Γιατί οι γυναίκες δεν εκπαιδευτήκαν σωστά και με επάρκεια για τον εμμηνορρυσιακό τους κύκλο, τις ορμόνες και πώς να στηρίζουν το σώμα τους σε κάθε φάση.

 Μαθαίνοντας λοιπόν περισσότερα για τις 4 φάσεις του κύκλου και τους τρόπους που μπορούμε να στηρίξουμε τον εαυτό μας, μέσα από την καθημερινότητά μας, τις επιλογές μας και τη διατροφή, καταφέρνουμε να συγχρονίζουμε το lifestyle μας, με τον κύκλο μας. Αυτή η αλλαγή θα βελτιώσει την παραγωγικότητα, την αυτοπεποίθηση, την διάθεση, την ενέργεια, την υγεία της περιόδου και όλη μας τη ζωή!

 Έφτασε η στιγμή να συνδεθούμε με τον κύκλο μας και να χρησιμοποιούμε τη δύναμή του, υπέρ μας, αντί να την πολεμάμε.

Φάση 1: Περίοδος 


Παραγωγικότητα: Η περίοδός, είναι μια πρόσκληση από το σώμα να απελευθερώσεις όλα τα expectations γύρω από τον εαυτό σου. Πάτα pause και δημιούργησε χρόνο για να ξεκουραστείς και να κάνεις επανεκκίνηση.

Διατροφή: Για αυτές τις πιο απαιτητικές μέρες διάλεξε ζεστές, γεμάτες σίδηρο τροφές, όπως σούπες, ζωμούς, αργομαγειρεμένο φαγητό. Μείωσε τον καφέ, αφού μπορεί να χειροτερέψει τον πόνο και δοκίμασε ένα λαχταριστό Τurmeric Latte στη θέση του.

Άσκηση: Προτίμησε ήπια άσκηση όπως yοga, περπάτημα, stretching, pilates. Aν όμως προτιμάς να ξεκουραστείς, να το κάνεις!

Oι βιολογικές σερβιέτες Flower Organic Extra Long, θα σου προσφέρουν την άνεση και την απορροφητικότητα που χρειάζεσαι, τις πρώτες μέρες της περιόδου.


Φάση 2: Ωοθυλακική φάση


Παραγωγικότητα: Όσο αυξάνονται τα επίπεδα των οιστρογόνων, ανεβαίνουν και τα επίπεδα ενέργειας! Αυτή είναι η φάση για να αρχίσεις να ασχολείσαι με το «Τo do list», αγκάλιασε την παραγωγικότητα και προγραμμάτισε σοφά τον μήνα που ακολουθεί! 

Διατροφή: Στήριξε τον μεταβολισμό των οιστρογόνων και τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα, τρώγοντας περισσότερες πράσινες σαλάτες, λαχανικά όπως το μπρόκολο και το λάχανο και πρόσθεσε στα γεύματά σου σπόρους. Ή ανισορροπία στα επίπεδα ζαχάρου, μπορεί να αλλάξει την υγιή πορεία προς την ωορρηξία, απόφυγε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και το αλκοόλ.

Άσκηση: Αυτή είναι η καλύτερη φάση για έντονη άσκηση και βάρη!


Φάση 3: Ωορρηξία


Παραγωγικότητα: Αυτή είναι η φάση του κύκλου που η ενέργεια, η αυτοπεποίθηση, η καλή διάθεση, η libido είναι στο ανώτερο επίπεδο (αρκεί να είναι ισορροπημένες οι ορμόνες). Ξεκίνα νέα projects, βγες, τόλμα, κοινωνικοποιήσου, φλέρταρε, κυνήγησε τα όνειρά σου και ολοκλήρωσε ότι ξεκινάς!

Nutrition: Κάνε ελαφριά γεύματα όπως σαλάτες, φρούτα, λαχανικά, smoothies. Προτίμησε τροφές πλούσιες σε Vitamin Β και ψευδάργηρο, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Άσκηση: Κάνε γυμναστική που θα σε κάνει να ιδρώσεις. Χόρεψε, τρέξε κάνε Power Yoga κάνε aerobic και ποδήλατο.


Φάση 4:  Ωχρινική φάση


Παραγωγικότητα: Αυτή είναι η τελευταία φάση του κύκλου σου, πριν ξεκινήσει η επόμενη περίοδος. Είναι πολύ πιθανό όσο περνούν οι μέρες να βιώνεις αλλαγές στη διάθεσή σου, περισσότερο stress ή πόνους περιόδου…  Άρχισε να χαλαρώνεις, ολοκλήρωσε projects, αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στο self care και άκου το σώμα σου. Κάνε περισσότερο αυτό που θέλεις και σ ’ευχαριστεί!

Διατροφή: Αύξησε τη λήψη υγιεινών λιπαρών όπως το αβοκάντο, ο σολομός, το ελαιόλαδο, οι σπόροι. Αύξησε την ισορροπία μαγνησίου στον οργανισμό, επιλέγοντας τροφές όπως το σπανάκι, το ωμό κακάο, οι μπανάνες και χρησιμοποίησε spray μαγνησίου, ψεκάζοντας την κοιλιά. Απόφυγε τον καφέ και προτίμησε τσάι βοτάνων.

Άσκηση: Προτίμησε γυμναστική που ενεργοποιεί και χαλαρώνει το σώμα όπως το κολύμπι, ο περίπατος ή το pilates.


  Σε αυτή τη φάση μην αμελήσεις να κάνεις την παραγγελία σου στην Flower Organic, ώστε να  παραλάβεις έγκαιρα τα αγαπημένα σου βιολογικά προϊόντα περιόδου και να είσαι ήσυχη πως κάνεις την πιο υγιεινή επιλογή για το σώμα σου και περιβαλλοντικά σωστή!



ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Day

για μικρή ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Night

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Liners

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Extra Long

για έντονη ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Γραφτείτε στο Newsletter μας