Flower
Μερικές πληροφορίες για το τι μπορεί να κάνει ο κόλπος σου!

13.05.2022

Μερικές πληροφορίες για το τι μπορεί να κάνει ο κόλπος σου!

Ο γυναικείος κόλπος είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη του γυναικείου σώματος. Οι λειτουργίες του είναι αξιοθαύμαστες και το μόνο που χρειάζεται για να παραμείνει υγιής, είναι αγάπη και φροντίδα. Αποτίουμε λοιπόν φόρο τιμής σε αυτό το πολύπλοκο όργανο των γυναικών, παρουσιάζοντας μόλις μερικά από τα υπέροχα πράγματα που μπορεί να κάνει.

Ο κόλπος είναι αυτοκαθαριζόμενος.

Ο κόλπος είναι σχεδιασμένος να παραμένει καθαρός με τη βοήθεια φυσικών εκκρίσεων. Τα κολπικά βακτήρια  που παράγονται στην περιοχή, βοηθούν στο να διατηρείται το pH της περιοχής σε απόλυτη ισορροπία και στην παραγωγή μιας ουσίας που δεν επιτρέπει σε άλλα βακτήρια να προχωρήσουν στους ιστούς. Για τον λόγο αυτό οτιδήποτε έρχεται να ταράξει αυτή την κολπική ισορροπία πχ. εσωτερικές πλύσεις ή σαπούνια που περιέχουν άρωμα μπορούν να φέρουν ανισορροπία στη περιοχή με αποτέλεσμα τη δημιουργία φλεγμονής. 

Ο κόλπος είναι και αυτορρυθμιζόμενος.

Ο  γυναικείος κόλπος είναι και αυτορρυθμιζόμενος καθώς προετοιμάζει τον εαυτό του για την σεξουαλική επαφή παράγοντας μια ουσία που λειτουργεί ως φυσικό λιπαντικό έτσι ώστε η σεξουαλική επαφή να είναι ευχάριστη. 

Ο κόλπος είναι ένα ελαστικό όργανο.

Ο κόλπος μεγαλώνει όχι μόνο κατά τη διάρκεια της γέννας αλλά και όταν βρίσκεται σε σεξουαλική διέγερση. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της σεξουαλική διέγερσης, ο κόλπος μπορεί να μεγαλώσει μέχρι και 200%. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του κόλπου είναι ότι μπορεί να διασταλεί αλλά επιστρέφει εύκολα στο αρχικό του μέγεθος.

Η κλειτορίδα είναι το μοναδικό όργανο που είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά και μόνο για ευχαρίστηση.

Η κλειτορίδα είναι το μοναδικό ανθρώπινο όργανο του οποίου ο μόνος σκοπός είναι η ηδονή. Μάλιστα, η πλειοψηφία των γυναικείων οργασμών πηγάζει από τη διέγερση και τον ερεθισμό αυτού του ευαίσθητου οργάνου. Η κλειτορίδα διαθέτει περισσότερες νευρικές απολήξεις από οποιοδήποτε μέρος του σώματος (περίπου 8.000). 

Το χαμένο ταμπόν. Μύθος ή πραγματικότητα; 

Το ταμπόν δεν μπορεί να χαθεί στον γυναικείο κόλπο γιατί απλά δεν το επιτρέπει η ανατομία του σώματος. Στο τέλος του κόλπου βρίσκεται ο τράχηλος της μήτρας, ο οποίος μπορεί να διογκώνεται στη διαδικασία της γέννας για να μπορέσει να βγει το μωρό, αλλά σε όλη την υπόλοιπη ζωής  διατηρεί τη συγκεκριμένη μορφή του έχοντας ένα μικροσκοπικό άνοιγμα για να διέρχεται το αίμα της περιόδου. Ο τράχηλος λοιπόν είναι περιορισμένου μεγέθους και δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει τίποτα από τον κόλπο στη μήτρα. Το μόνο που έχεις να προσέξεις σε σχέση με το ταμπόν, είναι να χρησιμοποιείς ταμπόν από βιολογικό βαμβάκι που δεν περιέχει συνθετικά υλικά και να το αλλάζεις συχνά, καθαρά για λόγους υγιεινής

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Day

για μικρή ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Night

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Liners

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Extra Long

για έντονη ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Γραφτείτε στο Newsletter μας