Flower
Καλοκαίρι και περίοδος. Μερικά tips που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα

20.06.2023

Καλοκαίρι και περίοδος. Μερικά tips που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα

Η ζέστη σε συνδυασμό με τις κράμπες αλλά και την αυξημένη ροή της περιόδου, μπορούν να σε δυσκολεύουν το καλοκαίρι. Παρακάτω μερικά tips που θα σε βοηθήσουν.

Οι υψηλές θερμοκρασίες, η υγρασία, οι πόνοι, το αίσθημα κόπωσης που πολλές φορές αισθανόμαστε κατά τη διάρκεια της περιόδου μας δυσκολεύουν πολλές φορές τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Υπάρχουν, όμως, μερικά tips που μπορούν να κάνουν την κατάσταση λίγο πιο διαχειρίσιμη. 

1. Λέμε "όχι" στα βαριά γεύματα και στο αλάτι 

Οι μεγάλες ποσότητες φαγητού αυξάνουν το "φούσκωμα" που ούτως ή άλλως η περίοδος προκαλεί και οι αλατισμένες τροφές βοηθούν την κατακράτηση υγρών. Μικρά ελαφρά γεύματα, φρούτα, λαχανικά θα περιορίσουν το φαινόμενο, ενώ θα απομακρύνουν εκείνο το δυσάρεστο αίσθημα υπνηλίας και κούρασης που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες ρίχνουν τις άμυνες του οργανισμού σου. Καλό θα ήταν επίσης να αποφύγεις  τηγανιτά και αναψυκτικά εκείνες τις μέρες. 

2. Συχνά ντους 

Όσο περισσότερα ντους, τόσο το καλύτερο. Είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να διατηρηθεί η θερμοκρασία του σώματος -που έτσι κι αλλιώς ανεβαίνει τις ημέρες της ωορρηξίας, αλλά και της περιόδου- σε φυσιολογικά επίπεδα. Επίσης, το δροσερό νερό αναζωογονεί τις αισθήσεις.

3. Ενυδάτωση

Η επαρκής ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία και οξυγόνωση όλων των ιστών του σώματος. Στις βραδυνές εξόδους είναι προτιμότερο να πιεις ένα ποτήρι νερό από το παραγγείλεις άλλο ένα ποτό. Το αλκοόλ σε συνδυασμό με την ζέστη του καλοκαιριού τείνει να προκαλεί αφυδάτωση στον οργανισμό μας.

3. Ήπιας έντασης άσκηση 

Μπορείς να αποφύγεις το γυμναστήριο, αλλά μπορείς να επιλέξεις έναν έντονο περίπατο, να κάνεις Iyegar yoga ή ακόμη κι ένα μπάνιο στην θάλασσα! Η γυμναστική θα επαναφέρει τη φυσιολογική κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σου και θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

4. Καλύτερα να αποφύγεις την αποτρίχωση εκείνες τις μέρες

Το αίσθημα του πόνου σε οποιοδήποτε σημείο του γυναικείου σώματος είναι πολύ πιο έντονο τις μέρες της περιόδου. Τα οιστρογόνα που κατακλύζουν το γυναικείο σώμα εκείνες τις ημέρες και μας καθιστά απολύτως ευαίσθητες σε κάθε άγγιγμα.

5. Λέμε ναι στη μεσημεριανή σιέστα

Αν έχεις τη δυνατότητα να κοιμηθείς για 20 - 30 λεπτά της ώρας, κάντο! Μισή ώρα είναι αρκετή για να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου και να συνεχίσεις τη μέρα σου. 

7. Το σεξ φυσικά και βοηθάει 

Για πολλές γυναίκες το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου αποτελεί αν όχι ταμπού, κάτι που απλώς δεν μπορούν να απολαύσουν, λόγω της ροής και όσων τη συνοδεύουν. Ωστόσο, πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι οργασμοί μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο και τις κράμπες που προκαλεί η περίοδος.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Day

για μικρή ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Night

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Liners

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Extra Long

για έντονη ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Γραφτείτε στο Newsletter μας