Flower
Πώς αντιδρά κάθε ζώδιο όταν έχει περίοδο

29.09.2020

Πώς αντιδρά κάθε ζώδιο όταν έχει περίοδο

Η αστρολογία, είτε πιστεύει κανείς στα ζώδια είτε όχι, μπορεί αδιαμφισβήτητα να γίνει ένα αστείο μέσο για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας και για να διακωμωδήσουμε διάφορες δύσκολες καταστάσεις μέσα από τα χαρακτηριστικά που αποδίδονται σε κάθε εκπρόσωπο του ζωδιακού κύκλου. Παρακάτω δημιουργήσαμε μια λίστα με τους τρόπους που αντιδρά κάθε ζώδιο όταν έχει περίοδο, καθώς και με τις μεθόδους που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να αντιμετωπίσει τον πόνο, το πρήξιμο, τις εναλλαγές διάθεσης και οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα αισθάνεται κατά τη διάρκειά της.

Κριός

Πώς αισθάνεται: Θέλει να ουρλιάξει. Θέλει να πάρει παραμάζωμα οτιδήποτε βρίσκεται εντός του οπτικού του πεδίου. Θέλει να προκαλέσει το εφέ “δεν έμεινε κολυμπηθρόξυλο”. Επίσης, δε μπορεί καθόλου να περιορίζεται από τον πόνο σε ένα κρεβάτι/ μια πολυθρόνα και μισεί από τα βάθη της κριαρίσιας του ψυχής τις θερμοφόρες κι οτιδήποτε παραπέμπει στον πιο πάνω περιορισμό. 

Τι μπορεί να κάνει: Να εστιάσει σε μια από τις δεκάδες νέες ιδέες που συνεχίζει απρόσκοπτα να κατεβάζει, παρά τον πόνο και τη δυσφορία και να την αξιοποιήσει δημιουργικά.

Ταύρος

Πώς αισθάνεται: Θέλει να φάει. Καθημερινά συμβαίνει αυτό, αλλά ειδικά τις ημέρες της περιόδου θέλει να φάει τα πάντα, από μπέργκερ μέχρι βλίτα τσιγαριαστά κι από τουλούμπες μέχρι ρυζογκοφρέτες, ενίοτε και το ένα πίσω από το άλλο χωρίς διάλειμμα. Βέβαια, επειδή πρόκειται για ζώδιο της γης, παραλλήλως αισθάνεται πως επιστρέφει στην αγκαλιά της μητέρας φύσης και “γεμίζει μπαταρίες” (ναι, την έκφραση αυτή χρησιμοποιεί για να το περιγράψει, κι ας τη σιχαίνεται).

Τι μπορεί να κάνει: Να αναλάβει μια στήλη φαγητού, γιατί να πηγαίνει δηλαδή τόση προσπάθεια χαμένη και να μη μοιράζεται τα “10 καλύτερα τηγανητά τυροπιτάκια της Αθήνας”; 

Δίδυμος

Πώς αισθάνεται: Θέλει να μιλήσει. Να πάρει τηλέφωνο μάνα/ πατέρα/ αδερφό/ αδερφή/ συμπεθέρα/ τέταρτη ξαδέρφη/ πρώην διευθύντρια/ πρώην δασκάλα στο δημοτικό και να μοιραστεί κάθε δύσκολη στιγμή αυτής της ζωής (ενδεχομένως και των προηγούμενων που αισθάνεται πως έχει ζήσει). Α, και σε περίπτωση που δε βρει κανέναν από τους παραπάνω σε καμία πλατφόρμα επικοινωνίας, μπορεί να πάρει τους δρόμους και να μιλάει ως και στις δεκαοχτούρες - ψυχούλα έχουν κι αυτές, μωρέ.

Τι μπορεί να κάνει: Να καταγράψει αυτούς τους πολύτιμους συνειρμούς ώστε μια μέρα να εκδώσει προσωπικό ημερολόγιο και να λύσει για πάντα ό,τι οικονομικό πρόβλημα μπορεί να έχει.

Καρκίνος

Πώς αισθάνεται: “Πώς θέλετε δηλαδή να αισθάνεται; Εσείς πώς θα αισθανόσασταν; Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει. Είναι ΑΔΙΚΟ. ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΧΩΡΙΖΕΙ Η ΜΠΑΡΜΠΡΑ ΣΤΡΕΪΖΑΝΤ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΜΠΕΡΤ ΡΕΝΤΦΟΡΝΤ ΣΤΟ THE WAY WE WERE; ΓΙΑΤΙ Ο ΘΩΜΑΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ; Η ζωή είναι πάρα πολύ άδικη - κι αυτή η θερμοφόρα είναι πάρα πολύ κρύα, πάτα pause, πάω να τη βράσω και έρχομαι να δούμε και τις υπόλοιπες ταινίες που έχω βρει”. 

Τι μπορεί να κάνει: Να ξεσπάσει χωρίς τύψεις και ενοχές. Unapologetically, που λέμε και στο χωριό. Ελάτε, σας παρακαλώ, που θα δικαιολογούμαστε επειδή πονάμε και κλαίμε και βλέπουμε όποια συγκινητική ταινία έχει γυριστεί από όταν εφευρέθηκε το σινεμά.

Λέων

Πώς αισθάνεται: Σαν την Μαρία Κάλλας όταν ερμήνευε την Κάστα Ντίβα. Σαν την Άντζελα Δημητρίου όταν βγαίνει να πει τα “Σαββατόβραδα” σε κατάμεστο μαγαζί στις 12 το βράδυ. Σαν την Μουλάν όταν ανέβηκε πάνω στο άλογο και έσωσε τους συμπολεμιστές της από τον όλεθρο της χιονοστιβάδας. Όλα αυτά μαζί, αλλά με πόνο, επαναλαμβάνοντας διαρκώς τη φράση “δε θα με νικήσεις εσύ, εγώ θα σε νικήσω”, κάνοντας και "μπουνίτσα" στον αέρα.

Τι μπορεί να κάνει: Να μην καταφεύγει στην εξαλλοσύνη, γιατί κουράζεται παραπάνω από όσο έχει διάθεση να το παραδεχτεί. 

Παρθένος

Πώς αισθάνεται: Θέλει να διατηρήσει το πρόγραμμα που έχει ήδη βγάλει εδώ και ημέρες, αλλά η κυκλοθυμία της περιόδου και ο πόνος αποτελούν δυο πολύ σοβαρά εμπόδια - τα οποία δυστυχώς δεν εξαφανίζονται και με την Αγαπημένη Μέθοδο Αντιμετώπισης Προβλημάτων των Απανταχού Παρθένων (εν συντομία Α.Μ.Α.Π.Α.Π.), δηλαδή τα καθαριστικά προϊόντα. Συνεπώς, βρίσκεται σε ένα Τεχνητό Αδιέξοδο Χωρίς Νόημα (εν συντομία Τ.Α.Χ.Ν.).

Τι μπορεί να κάνει: Να αφήσει για μια φορά τα πράγματα στην τύχη τους - και σε λίγες μέρες η τάξη θα έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Ζυγός

Πώς αισθάνεται: Θέλει να γκρινιάξει, αλλά η εγγενής τάση να κάνει χαρούμενους τους πάντες συνήθως “καπακώνει” αυτή την εύλογη επιθυμία, με αποτέλεσμα να εσωτερικοποιεί αυτή τη δυσθυμία και να ξεσπάει σε τρίλιτρα παγωτά - πράγμα ουδόλως κακό, αλλά ενίοτε αναποτελεσματικό από ψυχολογικής άποψης. 

Τι μπορεί να κάνει: Να μιλήσει ελεύθερα και να πάψει να ντρέπεται που βάζει προσωπικές ανάγκες πάνω από το κοινό καλό: δε θα σωθεί ο πλανήτης επειδή μια φορά θα γκρινιάξει σαν άνθρωπος.

Σκορπιός

Πώς αισθάνεται: Θέλει να εισβάλουν εξωγήινοι σε όλο τον πλανήτη και να πεθάνουμε μαρτυρικά όλοι μαζί, παρά ταύτα, ο Σκορπιός αντέχει στον πόνο και συνήθως καταφέρνει να τον αντιμετωπίσει με τη “σκορπίσια” μέθοδο που συμπυκνώνεται στη φράση “σε αγνοώ επιδεικτικά και πάω να δω μερικές true crime σειρές η τον τελευταίο κύκλο εκπομπών της Νικολούλη”.

Τι μπορεί να κάνει: Να μη βλέπει κάθε φορά τα Best of της Σωσώς Παπαδήμα στο YouTube γιατί παίρνει κι άλλες ιδέες καταστροφής του κόσμου και καμιά μέρα δεν ξέρει τι μπορεί να πάει στραβά.

 

Τοξότης

Πώς αισθάνεται: Θέλει να μεταδώσει σε όλο τον κόσμο αυτή την εγγενή αισιοδοξία/ τάση ωραιοποίησης των πάντων, κι έτσι προσπαθεί να βρει το καλό σε όλο αυτό τον πόνο/ το πρήξιμο/ τη δυσφορία και παρότι ζορίζεται να το επιτύχει, δεν το βάζει κάτω, τραγουδώντας μέσα στο σπίτι το “Άι Γουίλ Σαρβάιβ”, όπως η Ασπασία στο Ντόλτσε Βίτα.

Τι μπορεί να κάνει: Να μας δείξει τον τρόπο με τον οποίο τα καταφέρνει (κι εμείς προσπαθήσαμε να ξεσκονίσουμε τραγουδώντας, όπως η Ασπασία - δεν έπιασε).

Αιγόκερως

Πώς αισθάνεται: Καταρχάς έχει νεύρα που δε μπορεί να δουλέψει (παρότι, όπως όλοι οι εκπρόσωποι του ζωδιακού, πιστεύει ακράδαντα στη θεσμοθέτηση της δυνατότητας λήψης άδειας λόγω έμμηνης ρύσης) και κατά δεύτερον έχει νεύρα επειδή προτιμάει να γκρινιάζει για άλλα πράγματα που μπορεί να συμβαίνουν (όπως π.χ. το σφυροκόπημα που έχει υποστεί εδώ και λίγα χρόνια από τον Κρόνο).

Τι μπορεί να κάνει: Να βοηθήσει να θεσμοθετηθεί η πιο πάνω άδεια - πράγμα για το οποίο πρέπει να συνεργαστούν όλοι οι εκπρόσωποι του ζωδιακού, αλλά ο Αιγόκερως θα είναι σίγουρα στην επιτελική θέση της προσπάθειας.

Υδροχόος

Πώς αισθάνεται: Πως ούτε αυτή η περίοδος πρέπει να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στη δημιουργικότητα και την ορμή που διαθέτει, την πρωτοπορία που αντιπροσωπεύει και την αντίσταση στην οποιαδήποτε νόρμα. Όλα αυτά βέβαια ίσως κάμπτονται όταν καθίσει μπροστά από την οθόνη κι αρχίσει να βλέπει τηλεόραση (ιδίως ντοκιμαντέρ για τη φύση) μέχρι να ξημερώσει και να συνειδητοποιήσει ότι το daydreaming τελείωσε και καμία δουλειά που είχε προγραμματίσει δεν έγινε.

Τι μπορεί να κάνει: Να μας προτείνει κι εμέας κανένα καλό ντοκιμαντέρ, δε χρειάζεται να είσαι παραγωγικός κάθε μέρα, δεν είσαι μηχανή.

Ιχθύες

Πώς αισθάνεται: Θέλει να κλάψει με λυγμούς, όχι μόνο επειδή αισθάνεται πόνο, αλλά επειδή νιώθει ανάγλυφη την ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης που ακυρώνει δυνητικά κάθε προσπάθεια να απορροφήσει μια αχτίδα αισιοδοξίας, από όπου κι αν αυτή ξεπροβάλει. Αυτά μέχρι να δει ότι στο ψυγείο υπάρχει τούρτα μπλακ φόρεστ, οπότε ξεχνάει τα πάντα κι αρχίζει τα τηλέφωνα “για πες, τι νέα, θα γίνει νέο Φέιμ Στόρι, τι άκουσες εσύ;”.

Τι μπορεί να κάνει: Να μας πει πώς μπορεί να αλλάζει τόσο εύκολα θέματα στην καθημερινή ατζέντα, καθώς αυτή η εναλλαγή σοβαρού αστείου - αστείου σοβαρού είναι ο μόνος τρόπος να τη βγάλουμε καθαρή όλοι οι εκπρόσωποι του ζωδιακού, ειδικά μέσα στο 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Day

για μικρή ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Night

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Liners

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Extra Long

για έντονη ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Γραφτείτε στο Newsletter μας