Flower
Οι γυναικολογικές λοιμώξεις του καλοκαιριού και πώς να τις προλάβετε

23.06.2020

Οι γυναικολογικές λοιμώξεις του καλοκαιριού και πώς να τις προλάβετε

Το καλοκαίρι είναι η πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου, όμως δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τους κινδύνους που κρύβουν για την υγεία μας η υγρασία, η ζέστη και η άμμος. Αυτές είναι οι πιο συχνές γυναικολογικές λοιμώξεις του καλοκαιριού, τα αίτιά τους και ο τρόπος για να τις προλάβετε και να ζήσετε το καλοκαίρι όπως το έχετε ονειρευτεί. 

Μυκητιασικές κολπίτιδες

Ο συνδυασμός ζέστης και υγρασίας αλλάζει το pH του κόλπου και ευνοεί την υπερανάπτυξη των μυκήτων που βρίσκονται μέσα του, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε κάψιμο, φαγούρα και ενίοτε πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, ενώ συχνά παρατηρείται ερυθρότητα των γεννητικών οργάνων και αύξηση στα κολπικά υγρά. 

Πρόληψη: Αλλάζουμε το μαγιό μας αμέσως μόλις βραχεί και το αντικαθιστούμε με στεγνό και καθαρό.

Βακτηριακές κολπίτιδες

Στον κόλπο ζουν πολλά είδη βακτηρίων και όταν διαταραχθεί η ισορροπία τους, με αποτέλεσμα να αλλάξει το pH της περιοχής, παρουσιάζεται υπερρέκριση υγρών (ιδίως μετά την περίοδο ή τη σεξουαλική επαφή), που συνήθως έχουν γκριζωπό χρώμα και δυσάρεστη οσμή, καθώς και αίσθηση καψίματος. 

Πρόληψη: Η χρήση προφυλακτικού και η αποφυγή εσωτερικών κολπικών πλύσεων μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες εκδήλωσης κάποιας βακτηριακής κολπίτιδας.

Ουρολοιμώξεις

Η πιο συνηθισμένη λοίμωξη που προσβάλλει τις γυναίκες είναι αυτή της ουροδόχου κύστης (κυστίτιδα), με κύρια συμπτώματα το τσούξιμο κατά την ούρηση, την έντονη οσμή των ούρων, τον πόνο χαμηλά στην κοιλιά και ενίοτε τον πυρετό.

Πρόληψη: Εκτός από την αλλαγή του βρεγμένου μαγιό και την αποφυγή τοποθέτησης της πετσέτας μας ακριβώς πάνω στην άμμο, απαιτείται προσοχή στις κοινόχρηστες τουαλέτες, κατανάλωση πολλών υγρών καθημερινά και συχνή ούρηση - η οποία επιβάλλεται και αμέσως μετά τη σεξουαλική επαφή. 

Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ)

Τυχόν αυξημένη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σημαίνει, μεταξύ άλλων, και αυξημένο κίνδυνο για ΣΜΝ και ιογενείς λοιμώξεις όπως ο HPV.

Πρόληψη: Για τον ιό HPV υπάρχει εμβόλιο, ενώ το σύνολο των ιογενών λοιμώξεων και των ΣΜΝ μπορεί να προληφθεί με τη σωστή χρήση του προφυλακτικού κατά τη σεξουαλική επαφή και τη σωστή υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής. 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Day

για μικρή ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Night

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Liners

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Extra Long

για έντονη ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Γραφτείτε στο Newsletter μας