Flower
Eat well, worry less!

01.09.2017

Eat well, worry less!

Όλες ξέρουμε πως τις ημέρες της περιόδου, έχουμε συμπτώματα όπως αίσθημα πρηξίματος, κυκλοθυμία, αίσθημα κούρασης, έλλειψη διάθεσης, πονοκεφάλους. Οι ενεργειακές ανάγκες της γυναίκας πριν την περίοδο είναι αυξημένες κατά 250-300 θερμίδες/ημέρα και μαζί με άλλες διακυμάνσεις, τελικά, οδηγούν σε αύξηση του αισθήματος της πείνας.

Το αποτέλεσμα είναι επίσης γνωστό σε όλες μας. Τρώμε ένα γλυκό, μετά κάτι αλμυρό, μετά ξανά κάτι γλυκό και κάπως έτσι, μέσα σε μέσα σε λίγες ώρες, έχουμε χάσει τον έλεγχο και έχουμε καταναλώσει πολύ περισσότερα από όσα έχουμε ανάγκη. Μια γυναίκα που δεν τρέφεται σωστά, μπορεί να νιώθει συνεχώς κούραση, δυσκολία στη συγκέντρωση, ανεξήγητο θυμό, έντονη επιθυμία για ζάχαρη, συναισθηματική φόρτιση. Αυτό καταλήγει σε υπερφαγικά επεισόδια, σε διατροφικές διαταραχές και ενοχές.

Η ομάδα της Flower, σου προτείνει κάποιους τρόπους για να αποφύγεις τις διατροφικές διαταραχές που μπορεί να σε πιάνουν πριν και κατά την διάρκεια της περιόδου σας με σκοπό να νιώσεις καλά τις δύσκολες μέρες του μήνα. Το κλειδί της επιτυχίας, είναι η σχέση με το φαγητό να βασίζεται σε πραγματικές διατροφικές ανάγκες και όχι σε συναισθηματικές.

Φάε σωστά!

Απόφυγε τις λιπαρές τροφές, τα αναψυκτικά, τα τηγανητά και τα junk τρόφιμα, για να αποφύγεις προβλήματα κατακράτησης υγρών. Προτίμησε τροφές πλούσιες σε άπαχες πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, μιας και με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούνται οι λιγούρες, ενώ βάζοντας στο πρόγραμμα τροφές με σίδηρο, βοηθάς τον οργανισμό σου να το αναπληρώσει!

Φάε όταν πραγματικά πεινάς!

Πριν «βάλεις μπρος» για το ψυγείο, αναρωτήσου αν πεινάς ή απλά τρως από συνήθεια. Πήγαινε μια βόλτα, κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, απασχόλησε το μυαλό σου με κάτι άλλο. Πολύ βοηθητικό επίσης, είναι ένα ζεστό ρόφημα τζίντζερ που θα σε ανακουφίσει από τους πόνους και θα σε τονώσει.

Χαλάρωσε και αγάπησε το σώμα σου!

Το σώμα μας ανταποκρίνεται κάθε φορά που το φροντίζουμε! Αποδέξου τη διαφορετικότητα, τη μοναδικότητα, αυτό το κάτι που σε κάνει να ξεχωρίζεις και γέμισε με αυτοπεποίθηση. Δώσε στον εαυτό σου όλα αυτά που του αξίζουν: ξεκούραση, φροντίδα, περιποίηση. Σκέψου θετικά για όσα συμβαίνουν σε εσένα και το σώμα σου και ξεκίνα να απολαμβάνεις περισσότερο τον ίδιο σου τον εαυτό!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Day

για μικρή ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Night

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Liners

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Extra Long

για έντονη ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Γραφτείτε στο Newsletter μας