Flower
Νέα γυναίκα καταψύχει ωάρια!

19.12.2017

Νέα γυναίκα καταψύχει ωάρια!

Ενώ στο παρελθόν η κατάψυξη ωαρίων γινόταν για ιατρικούς λόγους, σήμερα είναι μια λύση για όλες τις γυναίκες που θέλουν να διατηρήσουν την γονιμότητά τους και να τεκνοποιήσουν όταν το θέλουν, χωρίς το άγχος της ηλικίας.

Τι είναι η κατάψυξη ωαρίων;

Είναι μια διαδικασία κατά την οποία διεγείρονται οι ωοθήκες με ορμόνες, προκειμένου να παραχθούν πολλαπλά ωάρια, τα οποία λαμβάνονται και μεταφέρονται στο εργαστήριο για να καταψυχθούν στους -196 βαθμούς Κελσίου. Η διέγερση των ωοθηκών γίνεται όπως και στην κλασική εξωσωματική γονιμοποίηση, δηλαδή με τη λήψη ορμονών με υποδόριες ενέσεις, επί 12 ημέρες. 
Τα ωάρια που δημιουργούνται λαμβάνονται με ήπια μέθη και καταψύχονται αυθημερόν με τη μέθοδο της υαλοποίησης, η οποία εξασφαλίζει ότι δεν θα σπάσουν εξαιτίας του ψύχους, δεδομένου ότι αποτελούνται ως επί το πλείστον από νερό. Με την μέθοδο αυτή, το ποσοστό επιβίωσης των ωαρίων είναι μεγαλύτερο του 90%, ενώ αυτά διατηρούνται αναλλοίωτα στο χρόνο.

Σε ποιες περιπτώσεις επιλέγεται από τις γυναίκες;

Οι λόγοι για να προχωρήσουμε σε κατάψυξη ωαρίων ποικίλουν. Πολλές γυναίκες καταψύχουν ωάρια γιατί στην παρούσα φάση πάσχουν από κάποιο νόσημα που δεν τους επιτρέπει την τεκνοποίηση, ενώ άλλες γυναίκες καταφεύγουν στην κατάψυξη ωαρίων για κοινωνικούς λόγους, αναβάλλοντας την τεκνοποίηση για κάποια άλλη «φάση ζωής».

Σε ποια ηλικία πρέπει να γίνεται;

Αν και λόγω της προόδου της επιστήμης τα χρονικά περιθώρια έχουν διευρυνθεί πολύ, η «φύλαξη» ενός ωαρίου από νεότερη ηλικία –ιδανικά πριν από τα 38, οπότε ξεκινούν οι μεταλλάξεις στο γενετικό υλικό των γυναικών– παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα. 

Πόσο κοστίζει η όλη διαδικασία

Ενδεικτικά, το κόστος της διαδικασίας διέγερσης των ωοθηκών, καθώς και της ωοληψίας και αρχικής καταψύξεως, υπολογίζεται ότι φθάνει έως τα 3.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της σχετικής φαρμακευτικής αγωγής. Στη συνέχεια, κάθε χρόνο υπάρχει ένα αντίτιμο, περί των 100 ευρώ ετησίως, για το κόστος της καταψύξεως.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Day

για μικρή ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Night

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Liners

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Extra Long

για έντονη ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Γραφτείτε στο Newsletter μας