Flower Organic
Η γυναίκα κατά τη διάρκεια του κύκλου της!

07.12.2017

Η γυναίκα κατά τη διάρκεια του κύκλου της!

Εάν έχετε παρακολουθήσει τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια ενός εμμηνορρυσιακού κύκλου, θα έχετε προσέξει αλλαγές τόσο στη διάθεση, όσο και στο σώμα σας οι οποίες σχετίζονται με τις ορμόνες σας.

Ο κύκλος της γυναίκας είναι το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο εμμήνων ρύσεων. Η πρώτη μέρα του κύκλου ταυτίζεται με την πρώτη μέρα της περιόδου. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν κύκλο 28 ημερών αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. Η φυσιολογική διάρκεια του κύκλου κυμαίνεται από 23 έως 45 ημέρες.

Όταν ξεκινά ο κύκλος, είμαστε ήρεμες.

Η διάρκεια της “ήρεμης φάσης” ξεκινά από την πρώτη μέρα της περιόδου έως και μέχρι την ωορρηξία, η οποία συνήθως συμβαίνει στη μέση του κύκλου.

Στην φάση αυτή, σταδιακά ωριμάζει ένα ωάριο στην ωοθήκη με σκοπό να γονιμοποιηθεί.Το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό και αυτό αποδίδεται στα διαρκώς αυξανόμενα επίπεδα των οιστρογόνων. Στην φάση αυτή δεν παρατηρούνται ιδιαίτερες αλλαγές στο σώμα και τη διάθεση.

Στη μέση του κύκλου, στις γόνιμες ημέρες, είμαστε ερωτικές.

Τις ημέρες της ωορρηξίας ξεκινούν συμπτώματα παρόμοια με αυτά που εμφανίζονται πριν από την περίοδο, αλλά σε μικρότερη ένταση. Ο περισσότερες γυναίκες πονάνε χαμηλά στην κοιλιά, το στήθος τους πρήζεται και γίνεται πιο ευαίσθητο, λόγω της επίδρασης των οιστρογόνων. Αυξάνεται η ερωτική διάθεση επειδή αυξάνονται τα οιστρογόνα αλλά και η τεστοστερόνη. 

Όταν ο κύκλος κλείνει, είμαστε λίγο ή περισσότερο ευέξαπτες.

Μετά την ωορρηξία, ο οργανισμός προετοιμάζεται για μια ενδεχόμενη κύηση. Εάν όμως το ωάριο δεν γονιμοποιηθεί, τότε το σώμα προετοιμάζεται προκειμένου να αποβάλει μέσω του κόλπου τον ενδομήτριο ιστό με τη μορφή της περιόδου, η οποία έρχεται ακριβώς 14 ημέρες μετά την ωορρηξία.

Σταδιακά μειώνονται η ενεργητικότητα και η ευεξία. Αντίθετα αυξάνεται η νευρικότητα και οι γυναίκες έχουν μελαγχολική διάθεση. Το φαινόμενο αυτό αποδίδεται στην αύξηση της προγεστερόνης και στη μείωση της σεροτονίνης - της ορμόνης της ευχαρίστησης. Όταν πλησιάζει η μέρα που θα έρθει η περίοδος, σε πολλές γυναίκες ξεκινούν συμπτώματα όπως φούσκωμα, κράμπες, πρήξιμο στο στήθος, πόνο στην κοιλιά, ενόχληση στη μέση, πρήξιμο στα πόδια, πονοκέφαλο και αϋπνία. Το δέρμα «αγριεύει» και έχουμε μεγάλη λαχτάρα για γλυκά και για τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Day

για μικρή ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Night

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Liners

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Extra Long

για έντονη ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Γραφτείτε στο Newsletter μας