Flower
Αντιμετωπίστε τις κολπίτιδες φυσικά!

20.09.2017

Αντιμετωπίστε τις κολπίτιδες φυσικά!

Εμείς οι γυναίκες ταλαιπωρούμαστε συχνά από κολπίτιδες, οι οποίες εκδηλώνονται με ενοχλητικά συμπτώματα, που επηρεάζουν την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής. Με τον όρο κολπίτιδα, εννοούμε τη λοίμωξη του κόλπου της γυναίκας. Τα τυπικά συμπτώματα είναι τα κολπικά υγρά, φαγούρα, ενόχληση στην επαφή και ερεθισμοί στο δέρμα της ευαίσθητης περιοχής. Η κολπίτιδα οφείλεται σε μικρόβια όπως βακτήρια, μύκητες ή παράσιτα.

Η ομάδα της Flower σας προτείνει τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις κολπίτιδες με φυσικό τρόπο!

Μηλόξυδο: Το φυσικό μηλόξυδο ρυθμίζει το pH της κολπικής περιοχής. Βοηθά αποτελεσματικά στη μείωση της φαγούρας και των φλεγμονών που προκαλεί η λοίμωξη. Προσθέστε 5ml φυσικού μηλόξυδου σε ένα λίτρο χλιαρού νερού και κάντε κολπικές πλύσεις.

Φυσικό γιαούρτι: Και όμως ναι, οι κολπικές πλύσεις με γιαούρτι έχουν πολύ καλά αποτελέσματα, χάρη στα προβιοτικά που περιέχει! Η κολπική πλύση με ζωντανό γιαούρτι 10ml την ημέρα για 7 μέρες και επανάληψη σε 1 εβδομάδα προστατεύει από την βακτηριδιακή κολπίτιδα.

Σόδα: Η σόδα έχει αντισηπτική δράση και έτσι εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων. Σε ένα λίτρο χλιαρό νερό, διαλύστε ένα κουταλάκι σόδα και κάντε κολπικές πλύσεις 2-4 φορές την ημέρα.

Αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου, λεβάντας και θυμαριού: Όταν εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα, μπορείτε να κάνετε κολπικές πλύσεις 2 φορές την ημέρα με το παρακάτω μείγμα: 560 γρ. αποστειρωμένο νερό, 15 γρ. χαμομήλι, 6 σταγόνες tea tree (που είναι ένα αντιμυκητιακό και αντιβακτηριακό προϊόν), 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο θυμαριού. Φτιάχνετε αφέψημα με το νερό και το χαμομήλι, αναμειγνύετε τα αιθέρια έλαια και κάνετε 2 φορές την ημέρα κολπικές πλύσεις μέχρι να υποχωρήσει το πρόβλημα. 

Φορέστε βαμβακερά εσώρουχα και αποφύγετε τα συνθετικά υφάσματα και τα στενά παντελόνια. Χρησιμοποιήστε σερβιέτες από οργανικό βαμβάκι που δεν περιέχουν συνθετικές ύλες.

Φροντίστε τη διατροφή σας και αποφύγετε τις κακές συνήθειες. Εάν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν, τότε θα πρέπει να ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Day

για μικρή ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Night

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Liners

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Extra Long

για έντονη ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Γραφτείτε στο Newsletter μας