Flower
Πρώτη περίοδος - Survival Kit

06.10.2017

Πρώτη περίοδος - Survival Kit

Η περίοδος είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό βιολογικό φαινόμενο, που σχετίζεται με την ανθρώπινη αναπαραγωγή και σηματοδοτεί για ένα κορίτσι το πέρασμα από την παιδική ηλικία στο κόσμο των ενήλικων γυναικών!
Παρόλο που δεν χρειάζεται να νιώθεις ούτε άβολα ούτε ντροπή, είναι απόλυτα φυσιολογικό στην αρχή να νιώθεις αμηχανία για όσα θες να ρωτήσεις.

Η Flower σου απαντάει στα πιο συνηθισμένα ερωτήματα, θέλοντας να σε βοηθήσει να καταλάβεις το νέο κεφάλαιο της ζωής σου!  

Πότε είναι φυσιολογικό να ξεκινάει η περίοδος;

H περίοδος εμφανίζεται ανάμεσα στα 10 και στα 16 χρόνια. Το πότε θα αδιαθετήσει ένα κορίτσι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, με βασικότερο ίσως την κληρονομικότητα.

Θα έχω σταθερό κύκλο από την αρχή;

Είναι πολύ σπάνιο να έχεις από την αρχή σταθερό κύκλο 26-30 ημερών. Επίσης είναι πολύ πιθανό να έχεις περίοδο κάθε δύο μήνες ακόμα και δύο φορές μέσα στον ίδιο μήνα. Oι διαταραχές αυτές θεωρούνται αναμενόμενες στα κορίτσια, οπότε δεν πρέπει να ανησυχείς.

Πόσο καιρό διαρκεί η περίοδος, θα χάσω πολύ αίμα;

H περίοδος στις έφηβες διαρκεί περισσότερο από ό,τι στις γυναίκες, με μέση διάρκεια, την μία εβδομάδα. H μεγάλη ποσότητα αίματος είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε κορίτσια που βρίσκονται στην αρχή της περιόδου τους και αυτό μπορεί να συμβεί απροειδοποίητα. Μόλις ο κύκλος όμως σταθεροποιηθεί, τότε θα μπορείς να προβλέψεις πιο εύκολα τις μέρες με πιο έντονη ροή. Για να αποφύγεις τυχόν ατυχήματα διαρροής αίματος άλλαζε τακτικά σερβιέτα.

Είναι φυσιλογικό να πονάω κατά τη διάρκεια της περιόδου μου;

Μην ανησυχείς, ο πόνος είναι μια συνηθισμένη κατάσταση κατά τη διάρκεια της περιόδου, ακόμα και αν δεν εμφανίζεται κάθε μήνα. Δεν υπάρχουν κανόνες στην ένταση, τη διάρκεια ή τη συχνότητα της εμφάνισής του, αφού όλα αυτά τα στοιχεία ποικίλλουν από οργανισμό σε οργανισμό. Σε κάποια κορίτσια, η μήτρα συσπάται τόσο πολύ που πονάει. Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο, να πιείς κάποιο βότανο ή να κρατήσεις ένα ζεστό μπουκάλι χαμηλά στην κοιλιά για να χαλαρώσεις και να ανακουφίσεις τη δυσφορία. Η άσκηση και η καλή διατροφή βοηθάει επίσης στην ανακούφιση από τις κράμπες. Αν αυτές οι απλές συμβουλές δεν βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου, επισκέψου τον γυναικολόγο σου!

Ποιά σερβιέτα να χρησιμοποιώ;

Οι επιλογές στα προϊόντα γυναικείας υγιεινής είναι πολύ μεγάλη. Αυτό που θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε όταν επιλέγουμε σερβιέτες, είναι πως δεν είναι όλα τα προϊόντα ασφαλή για την υγεία μας και το περιβάλλον. Τα συμβατικά προϊόντα γυναικείας υγιεινής είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά που έχουν λευκανθεί με «σκληρά» χημικά τα οποία παράγουν χημικές τοξίνες, που λέγονται διοξίνες. Αυτές οι ουσίες έρχονται σε επαφή με τον γυναικείο κόλπο και τελικά, απορροφούνται από τον οργανισμό. Οι σερβιέτες από οργανικό βαμβάκι είναι η λύση της φύσης για προστασία και φρεσκάδα!

Χρησιμοποιώντας σερβιέτες από οργανικό βαμβάκι που είναι απαλλαγμένες από χημικές ουσίες, προλαμβάνεις ενδεχόμενες ενοχλήσεις, ερεθισμούς, αλλεργικές αντιδράσεις, ακόμα και μυκητιάσεις, ενώ, συγχρόνως, επιτρέπεις στο δέρμα να αναπνέει και προστατεύεις τον εαυτό σου με τον πιο φυσικό και ασφαλή τρόπο. Επειδή, όμως, δεν θέλεις τίποτα να σου στερεί τη θηλυκότητα, την άνεση και την αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας ακόμη κι όταν είσαι «αδιάθετη», πρέπει να επιλέξεις ένα οργανικό προϊόν με το οποίο θα νιώθεις προστασία, φροντίδα και εμπιστοσύνη κάθε στιγμή της ημέρας, όποιες κι αν είναι οι υποχρεώσεις σου. Οι σερβιέτες Flower από 100% πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι είναι διακριτικές, με τέλεια εφαρμογή και πραγματικά απαλές και φιλικές για το δέρμα.

Είναι ένα 100% οργανικό προϊόν που συνιστάται από γυναικολόγους και θα σε ακολουθεί όσο γρήγοροι κι αν είναι οι ρυθμοί της ζωής σου: θα είναι εδώ για σένα, ακριβώς τη στιγμή που το χρειάζεσαι, φροντίζοντας να μην «ξεμείνεις» ποτέ ξανά: getflower, λοιπόν!

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Day

για μικρή ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Night

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Liners

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Extra Long

για έντονη ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Γραφτείτε στο Newsletter μας