Flower Organic
Πρώτη φορά, αυτή η άγνωστη (όχι πια!)

09.05.2019

Πρώτη φορά, αυτή η άγνωστη (όχι πια!)

Η πρώτη φορά συνήθως είναι ένας ανεμοστρόβιλος συναισθημάτων, προσδοκιών και αγωνίας που χορεύουν σε απόλυτη αρμονία. Η πρώτη φορά έχει το ταλέντο να κάνει την καρδιά σου να χτυπάει πιο γρήγορα ακόμη και στη θύμησή της - πόσο μάλλον όταν είναι θέμα ημερών ή ωρών να συμβεί.

Η πιο πολυσυζητημένη πρώτη φορά στα χρονικά των πρώτων φορών πάει συνήθως πακέτο με τη λαχτάρα και το άγχος, που εμφανίζονται εναλλάξ σαν αγγελάκι και διαβολάκι πάνω από το κεφάλι σου. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η πρώτη εμπειρία θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό όλες τις επόμενες (ορίστε το άγχος) και θα αποτελέσει μια ανάμνηση που θα σε συνοδεύει για πάντα (κι άλλο άγχος). Στην ουσία δεν παύει να αποτελεί όμως μια διαδικασία που σκοπό έχει τη σωματική απόλαυση (να και η λαχτάρα) και τη βαθύτερη σύνδεση με το άτομο που σου έκανε αυτό το καθοριστικό κλικ (κι άλλη λαχτάρα). Κάπου εδώ να πούμε ότι αν δεν το κάνεις με την καρδιά σου, μην το κάνεις καθόλου.

Το θέμα μας τώρα είναι, είσαι 100% έτοιμη γι’ αυτή τη στιγμή; Το ότι την έχεις πλάσει στο μυαλό σου χιλιάδες φορές και το ότι την έχεις συζητήσει με τις φίλες σου ακόμη περισσότερες δε λέει από μόνο του κάτι. Οι απαντήσεις που ακολουθούν σκοπό έχουν να σε καθησυχάσουν και να λύσουν το μυστήριο γύρω από τα πιο καίρια ερωτήματα σχετικά με την πρώτη φορά:

Τι θα αλλάξει στο σώμα μου;

Δε θα υπάρξει κάποια ορατή διαφορά. Αν αυτό είναι ένα από τα βασικά σου άγχη, ήρθε και επίσημα η ώρα να χαλαρώσεις. Οι περισσότερες γυναίκες γεννιούνται με τον παρθενικό υμένα, μια μεμβράνη που σπάει ή σκίζεται κατά τη διείσδυση αλλά κι από έντονη δραστηριότητα ή άσκηση. Κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει από μια μικρή αιμορραγία μέχρι και «περίοδο» για 1-3 ημέρες και συμβαίνει στο 43% των κοριτσιών. Αν σε αγχώνει η πιθανότητα αιμορραγίας, πάντως, μπορείς να βάλεις μια σκουρόχρωμη πετσέτα από κάτω σου και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Θα πονέσω;

Ένα ακόμη άγχος που φέρνει μαύρα σύννεφα στην πρώτη σου φορά είναι η πιθανότητα του πόνου. Να ξέρεις πως αν προσέξεις το σώμα σου και ακούσεις τις ανάγκες του, δε θα υπάρξει πόνος. Η’ τουλάχιστον, θα υπάρξει ο λιγότερος δυνατός. Η μόνη ενόχληση που ενδέχεται να νιώσεις έχει να κάνει με την τριβή κι αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κολπικά υγρά που θα υποβοηθήσουν την διείσδυση. Αν υπάρχει λύση σ’ αυτό; Φυσικά. Η απάντηση βρίσκεται στα προκαταρκτικά.

Θα έρθω σε οργασμό;

Δεν αποκλείεται η πρώτη σου φορά να είναι μαγική, αλλά μην απογοητευτείς αν έχει και τα διάφορα ευτράπελά της ή αν δεν ικανοποιηθείς πλήρως. Για τις περισσότερες κοπέλες η πρώτη φορά είναι άβολη και περίεργη. Μην ξαφνιαστείς αν εκεί που ανυπομονούσες να συμβεί, ξαφνικά ανυπομονείς να τελειώσει. Να θυμάσαι ότι ακόμη κι αν δεν έρθεις σε οργασμό, μπορείς και πάλι να απολαύσεις τη στιγμή με τον παρτενέρ σου.

Μπορώ να μείνω έγκυος;

Ναι, με την προϋπόθεση ότι σου έχει έρθει ήδη περίοδος και βρίσκεσαι σε γόνιμες ημέρες. Αν το να μείνεις έγκυος δεν είναι στα άμεσα σχέδιά σου, δεν υπάρχει λόγος να μη χρησιμοποιήσετε προφυλακτικό ή όποια μέθοδο αντισύλληψης σου προτείνει ο γυναικολόγος σου.

Με το άγχος τι κάνουμε;

Να το εξαφανίσεις εντελώς ίιισως δε γίνεται. Να το μειώσει δραστικά, αμέ, αυτό φυσικά και γίνεται. Ένας παράγοντας που θα παίξει σημαντικό ρόλο είναι σίγουρα ο παρτενέρ σου: το μυστικό βρίσκεται στο πόσο καλά τον ξέρεις κι αν νιώθεις άνετα μαζί του. Δεν περιμέναμε να μας το αποδείξουν οι έρευνες, αλλά πράγματι έχει διαπιστωθεί ότι είναι πιο πιθανό να απολαύσεις το σεξ με παρτενέρ τον οποίο εμπιστεύεσαι. Ο χώρος παίζει κι αυτός με τη σειρά του ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Όπως καταλαβαίνεις, είναι πολύ προτιμότερο να επιλέξεις ένα χώρο που σε κάνει να νιώθεις άνετα κι ας μην είναι η ρομαντική καλύβα στη μέση του πουθενά στη Χαβάη που πάντα ονειρευόσουν (όλες μας).

Με τα προκαταρκτικά τι γίνεται;

Όλα θα ξεκινήσουν από ένα φιλί και θα βρουν το δρόμο τους. Αλήθεια. Σ’ αυτό το στάδιο είναι πολύ σημαντικό να νιώσεις άνετα τόσο με τον εαυτό σου όσο και με τον παρτενέρ σου. Μη χαλάσεις αυτή τη στιγμή σκεπτόμενη με το τι κίνηση «πρέπει» να κάνεις μετά, δεν έχει πρέπει εδώ, καλύτερα να αφήσεις τα πράγματα να κυλήσουν φυσικά. Μην ξεχνάς ότι αξίζει να απολαύσεις το ταξίδι χωρίς να βιαστείς απλά να φτάσεις στον προορισμό (όπου προορισμός, βλέπε κορύφωση).

Αν δεν πετύχει;

Απλά δεν πέτυχε. Σίγουρα δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Μπορείτε να ξαναπροσπαθήσετε μετά από λίγο. Και ξανά. Και μετά από λίγο. Και πάλι. Κάθε φορά θα σε φέρνει πιο κοντά στην απόλαυση γιατί θα αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι τι σου αρέσει, τι όχι, τι εξιτάρει τον παρτενέρ σου κι εκείνος με τη σειρά του θα μάθει τα κουμπιά σου.

Τι κίνδυνοι υπάρχουν;

Πέρα από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη εννοείς; Σε κάθε ερωτική πράξη, όχι μόνο στην πρώτη σου φορά, οι κίνδυνοι μολύνσεων είναι αυξημένοι. Αυτό δε σημαίνει ότι θα απέχεις από το σπορ, αλλά ότι πρέπει (με κεφαλαία γράμματα και neon φώτα) να είσαι προσεκτική. Το προφυλακτικό σώζει ζωές και πιο συγκεκριμένα μπορεί να αποτρέψει ιούς όπως τον HIV/AIDS, που δεν έχουν γιατρειά.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Day

για μικρή ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Night

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Liners

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Extra Long

για έντονη ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Γραφτείτε στο Newsletter μας