Flower
Όταν οι μύκητες επιμένουν και ταλαιπωρούν.

02.10.2018

Όταν οι μύκητες επιμένουν και ταλαιπωρούν.

Τι είναι η μυκητίαση;

Η μυκητίαση προκαλείται από ζυμομύκητες που λέγονται Candida. Αυτοί μπορεί να ζουν στο στόμα, στο δέρμα, στο έντερο και στον κόλπο χωρίς να προκαλούν κανένα πρόβλημα. Μερικές φορές όμως οι ζυμομύκητες του κόλπου μπορεί να αυξηθούν αρκετά ώστε να εισχωρήσουν στον ιστό του κόλπου και να προκαλέσουν μυκητίαση.

Έχει παρατηρηθεί ότι 3 στις 4 γυναίκες θα έχουν μυκητίαση στην ζωή τους και 1 στις 2 θα έχουν πάνω από μία φορά.

  • Τα συμπτώματα:

Το τι νιώθεις, μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το τι έχει προκαλέσει την μυκητίαση. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι από ελαφριά έως πολύ έντονα επηρεάζοντας πολλές φορές την ποιότητα ζωής της γυναίκας. Ίσως όμως να παρατηρήσεις ορισμένα από τα παρακάτω:

  • Λευκές εκκρίσεις συχνά με δυσάρεστη οσμή
  • Κάψιμο ή φαγούρα στην περιοχή μέσα και γύρω από τον κόλπο
  • Κάψιμο ή πόνο κατά την ούρηση ή και το σεξ

 Γιατί το παθαίνεις:

Είναι συχνά αδύνατο να γνωρίζει κάποιος την ακριβή αιτία της μυκητίασης. Υπάρχουν όμως κάποιοι παράγοντες που ενδέχεται να αυξήσουν τις πιθανότητες να εξελιχθεί μια μυκητίαση όπως ή εγκυμοσύνη, ο αρρύθμιστος διαβήτης, η χορήγηση οιστρογόνων και το χαμηλό ανοσοποιητικό.

Σε κάποιους ανθρώπους η χρήση αντιβιοτικών και αντισυλληπτικών ίσως αυξήσει τις πιθανότητες για μυκητίαση. Έρευνες δείχνουν επίσης ότι η χρήση συμβατικών σερβιετών, ταμπόν και συνθετικών εσωρούχων μπορεί να αυξήσει το ρίσκο για μυκητίαση.

Μεταφέρεται με το σεξ;

Η μυκητίαση δεν θεωρείται σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα- κάποιος μπορεί να εμφανίσει χωρίς να έχει έρθει ποτέ σε σεξουαλική επαφή- αλλά η πρόσφατη ή συχνή επαφή αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης της.

Πώς θεραπεύεται;

Η μυκητίαση συνήθως θεραπεύεται με ενδοκολπικά υπόθετα ή κρέμες.

Αφού ξεκινήσει η θεραπεία μπορεί τα συμπτώματα να επιμένουν για κάποιες μέρες. Προτίμησε τα βαμβακερά, άνετα εσώρουχα που επιτρέπουν στην περιοχή να αναπνέει. Καλό είναι να γνωρίζεις πως οι ενδοκολπικές κρέμες πιθανό να μειώσουν την αποτελεσματικότητα των λάτεξ προφυλακτικών.

Τέλος, εάν έχεις περίοδο ή φοράς για άλλο λόγο σερβιέτα, χρησιμοποίησε τις Flower που φτιάχνονται από 100% πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι, αφήνουν το δέρμα να αναπνέει και δεν ερεθίζουν την ευαίσθητη περιοχή!

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Day

για μικρή ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Night

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Liners

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Extra Long

για έντονη ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Γραφτείτε στο Newsletter μας