Flower
Δέκα τρόποι για να ανεβάσετε ξανά τα επίπεδα της ενέργειάς σας μετά τον Μαραθώνιο.

11.11.2019

Δέκα τρόποι για να ανεβάσετε ξανά τα επίπεδα της ενέργειάς σας μετά τον Μαραθώνιο.

Αν αισθάνεστε σωματικά και ψυχικά κουρασμένοι, με την ατονία να χαρακτηρίζει τη διάθεσή σας, τότε έχετε ανάγκη από υψηλότερο ποσοστό ενδορφινών στο σώμα σας. Αυτές οι ομάδες πρωτεϊνών έχουν ευεργετική, ηρεμιστική δράση για τον οργανισμό, εξαφανίζοντας το στρες και φτιάχνοντας τη διάθεση. 

Κάντε μια βόλτα στον ήλιο

Η έκθεση στο φως της ημέρας αυξάνει τα ποσοστά της βιταμίνης D στον οργανισμό και μαζί με αυτά την καλή διάθεση. 

Αθληθείτε για λίγη ώρα κάθε μέρα

Ακόμα και στην περίπτωση που τρέξατε τον μαραθώνιο και δεν έχετε όρεξη για γυμναστική, θα σας κάνει πολύ καλό να γυμνάζεστε για δέκα λεπτά καθημερινά, κάνοντας ήπιες διατάσεις ή yoga.

Ξεκινήστε τον διαλογισμό

Ο διαλογισμός ενεργοποιεί τη λειτουργία του υποθαλάμου του οργανισμού, με αποτέλεσμα να εκκρίνονται άμεσα ενδορφίνες και να μειώνονται τα ποσοστά στρεσογόνων ουσιών στο σώμα μας. 

Ρίξτε μισό αβοκάντο στη σαλάτα σας

Τα αβοκάντο περιέχουν ουσίες που βοηθούν την έκκριση σεροτονίνης, ενώ παράλληλα μας βοηθούν να παραμένουμε συγκεντρωμένοι σε ό,τι κάνουμε. 

Η μαύρη σοκολάτα κάνει θαύματα

Το κακάο περιέχει την ουσία θεοβρομίνη, η οποία αυξάνει άμεσα την ενέργεια του οργανισμού και τη διατηρεί σε σταθερά επίπεδα, σε αντίθεση με τη ζάχαρη, που μπορεί να ρίξει τα επίπεδά της απότομα και να επαναφέρει έτσι την ατονία.

Καταναλώστε πράσινα λαχανικά

Το σπανάκι, το μπρόκολο, η ρόκα και όλα τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά προσφέρουν στον οργανισμό βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες βοηθούν στην παραγωγή σεροτονίνης και ντοπαμίνης. 

Δοκιμάστε τον βελονισμό

Ο βελονισμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενεργοποιήσετε την έκκριση ενδορφινών στον οργανισμό σας και έτσι να αντιμετωπίσετε με ολιστικό τρόπο το καθημερινό στρες. 

Προγραμματίστε μια συνεδρία μασάζ

Μια συγκεκριμένη κατηγορία τεχνικών μασάζ χαλαρώνει τους μύες με φυσικό τρόπο και ταυτόχρονα βοηθάει στην έκκριση ενδορφινών. 

Κάντε ασκήσεις αναπνοής

Οι βαθιές αναπνοές από το διάφραγμα ενεργοποιούν το σύστημα νευρώνων του οργανισμού που ευθύνεται για την ξεκούραση και βοηθούν άμεσα το σώμα να χαλαρώσει, παράγοντας περισσότερες ενδορφίνες. 

Το σεξ είναι θεραπευτικό

Κατά τη διάρκεια του σεξ ο εγκέφαλος εκκρίνει ενδορφίνες κι αυτές πλημμυρίζουν το σώμα με αποτέλεσμα τα οφέλη για την για την σωματικη και ψυχική υγεία να είναι πάρα πολλά!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Day

για μικρή ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Night

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Liners

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Extra Long

για έντονη ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Γραφτείτε στο Newsletter μας