Flower
Δέκα εντυπωσιακά πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για την περίοδο

13.02.2020

Δέκα εντυπωσιακά πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για την περίοδο

Η μέση ποσότητα αίματος που αποβάλλει ο γυναικείος οργανισμός σε κάθε περίοδο είναι περίπου τρεις κουταλιές της σούπας, ενώ οι εκκρίσεις της περιόδου περιλαμβάνουν και τον ιστό από την εσωτερική επένδυση της μήτρας, που “ξηλώνεται” κάθε φορά. 

Το αίμα της περιόδου δεν είναι τοξικό. Οι τοξίνες αποβάλλονται από τον οργανισμό μέσω άλλων οργάνων, όπως το συκώτι, και όχι μέσω της μήτρας ή του κόλπου.

Ένα ποσοστό των γυναικών που πάσχουν από άσθμα ενδέχεται να παρουσιάσει πιο έντονα συμπτώματά του τις ημέρες πριν την περίοδο, καθώς αυτό επηρεάζεται και από τις ορμόνες που σχετίζονται με αυτήν.

Σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι περίοδοι γυναικών που περνούν πολύ χρόνο μαζί καθημερινά συγχρονίζονται. 

Αν το λίπος του γυναικείου οργανισμού πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο ποσοστό, γύρω στο 12%, τότε η περίοδος σταματάει, καθώς τα επίπεδα των οιστρογόνων επηρεάζονται άμεσα από αυτό. 

Μια γυναίκα γεννιέται με περίπου δυο εκατομμύρια ωάρια στις ωοθήκες της, από τα οποία θα αποβληθούν μέσω της περιόδου συνήθως τα 450-500. 

Τη δεκαετία του 1940 η Disney δημιούργησε μια ταινία μικρού μήκους για την περίοδο, η οποία ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της και όπου ακούγεται και η λέξη “κόλπος”, για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη https://youtu.be/bjIJZyoKRlg 

Το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου και ειδικά ο γυναικείος οργασμός αυξάνει την παραγωγή ενδορφινών και οξυτοκίνης, που μαζί μειώνουν σημαντικά τον πόνο από τις κράμπες της περιόδου. 

Κατά τη διάρκεια της ζωής της, μια γυναίκα μπορεί να χρειαστεί ως και 15 χιλιάδες σερβιέτες, σερβιετάκια και ταμπόν για τις (κατά μέσο όρο) 3.500 μέρες περιόδου της, ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της. Φυσικά, η χρήση των οικολογικών προϊόντων προσωπικής υγιεινής Flower Organic, που είναι φτιαγμένα με 100% πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι, χωρίς ίχνος πλαστικού και χωρίς καθόλου άρωμα, αποτελούν την ιδανική λύση ώστε μια γυναίκα να αισθάνεται άνετη, καθαρή και υγιής κάθε μέρα του κύκλου της.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Day

για μικρή ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Night

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Liners

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Extra Long

για έντονη ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Γραφτείτε στο Newsletter μας