Flower
Αλλάζουμε τις καταναλωτικές μας συνήθειες,  προστατεύουμε το περιβάλλον!

23.09.2021

Αλλάζουμε τις καταναλωτικές μας συνήθειες, προστατεύουμε το περιβάλλον!

Με απλές, καθημερινές συνήθειες μπορούμε  να προστατέψουμε το περιβάλλον και τον πλανήτη και να βελτιώσουμε ουσιωδώς την ποιότητα ζωής μας, μειώνοντας τη ρύπανση. 

Όλα αρχίζουν και τελειώνουν με την κατανάλωση και τη φιλοσοφία πίσω από αυτή. Μπορούμε από σήμερα κιόλας να υιοθετήσουμε  νέες καταναλωτικές συνήθειες, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν καταλυτικά στην προστασία του περιβάλλοντος. 


Καφές σε ποτήρι από το σπίτι 

Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι 1 εκατομμύριο πλαστικά ποτήρια πετιούνται στην Ελλάδα κάθε μέρα. Επισκεφθείτε το καφέ της γειτονιάς σας με το δικό σας ποτήρι και συμβάλετε και εσείς με την σειρά σας στην αντιμετώπιση του προβλήματος της αλόγιστης χρήσης πλαστικών. 


Η υπερκατανάλωση φαγητού

Περιορίζοντας την υψηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος και ψαριού, συμβάλλουμε αφενός στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και αφετέρου στη μείωση της υπεραλιείας και τη διάσωση της πανίδας και της χλωρίδας της θάλασσα. Ακόμα, μπορούμε να αλλάξουμε τις καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες και να καταναλώνουμε λαχανικά και φρούτα στην κάθε εποχή τους, που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον κατά την καλλιέργειά τους.


Ο καθαρισμός των ρούχων

Η πλειοψηφία των απορρυπαντικών για ρούχα που κυκλοφορούν στην αγορά περιλαμβάνει τοξικές ουσίες, οι οποίες δε ρυπαίνουν απλά το περιβάλλον - και συγκεκριμένα τους υδροφόρους ορίζοντες - αλλά μεταξύ άλλων μπορούν να προκαλέσουν και σοβαρές αλλεργίες. Επιλέγοντας οικολογικά απορρυπαντικά ρούχων, που είναι φτιαγμένα με συστατικά που δε ρυπαίνουν, μειώνουμε άμεσα το περιβαλλοντικό αποτύπωμά μας. Το ίδιο ισχύει και για τα καθαριστικά πιάτων. 


Τα πλαστικά μπουκάλια νερού

Πεντακόσια χρόνια χρειάζεται περίπου ένα πλαστικό μπουκάλι νερό για να αποσυντεθεί. Πεντακόσια δις είναι περίπου και τα πλαστικά μπουκάλια που κατασκευάζονται στον κόσμο ανά έτος για κάθε χρήση. Εφόσον ζούμε σε μέρος όπου το νερό της βρύσης είναι πόσιμο, τα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού, που λειτουργούν και ως θερμός, είναι η βέλτιστη λύση.

 

Οι χάρτινες τσάντες

Μπορεί να μην είναι φτιαγμένες από πλαστικό, ωστόσο κατασκευαστικά είναι πολύ απαιτητικές, με αποτέλεσμα να καταναλώνεται πολύ ρεύμα, πολύ νερό και πολύ ξύλο στα εργοστάσια κατασκευής τους. Οι πάνινες τσάντες, που είναι και ιδιαίτερα στιλάτες και γερές, είναι η καλύτερη λύση που μπορούμε να βρούμε για τα καθημερινά μας ψώνια.


Οι σερβιέτες και τα λοιπά είδη προσωπικής υγιεινής

Αντικαθιστώντας τις συμβατικές σερβιέτες, που περιλαμβάνουν πλαστικό και χημικά - έχοντας κατασκευαστεί με μη βιώσιμες μεθόδους - με βιολογικές σερβιέτες, σερβιετάκια ή ταμπόν, μπορούμε να μειώσουμε άμεσα τη ρύπανση του περιβάλλοντος και παράλληλα να προστατέψουμε τον οργανισμό μας από την επαφή με βλαβερές ουσίες, ερεθισμούς και μυκητιάσεις. Η Flower Organic δίνει τη λύση σε αυτό το κομμάτι της καθημερινότητάς μας, με μια πλήρη σειρά προϊόντων προσωπικής υγιεινής που είναι φτιαγμένα από 100% οικολογικό βαμβάκι, χωρίς ίχνος πλαστικού.


ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Day

για μικρή ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Night

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Liners

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Extra Long

για έντονη ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Γραφτείτε στο Newsletter μας