Flower
Tρόποι για να βοηθήσεις όσους έχουν ανάγκη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού

20.03.2020

Tρόποι για να βοηθήσεις όσους έχουν ανάγκη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού

Αυτές τις ημέρες μένουμε σπίτι και τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων για να ανακόψουμε την εξάπλωση του COVID-19. Όσο οργανώνουμε τη ζωή μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα στο σπίτι, φροντίζοντας τον εαυτό μας και την οικογένειά μας, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να συμβάλουμε στο κοινό καλό, ακόμα και σε σε συνθήκες απομόνωσης.

Οι ηλικιωμένοι

Η πληθυσμιακή ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο από τον κορονοϊό και τις επιπτώσεις του στην υγεία μας είναι οι ηλικιωμένοι. Τις ημέρες της καραντίνας, λοιπόν, φροντίζουμε να παραμένουν μέσα στο σπίτι τους, να αποφεύγουν με κάθε τρόπο τις μετακινήσεις και προσφερόμαστε να τους βοηθήσουμε με τα απαραίτητα ψώνια, τους λογαριασμούς, κ.λπ. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να τους ακούσει και να τους βοηθήσει.

Τα παιδιά

Εξηγούμε στα παιδιά τη σημασία της παραμονής μέσα στο σπίτι, χωρίς να τα φοβίσουμε ή να τους προκαλέσουμε στρες και γεμίζουμε την ημέρα τους με διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες, όπως η ζωγραφική και η ανάγνωση βιβλίων. Παρουσιάζουμε, ειδικά στα μικρότερα παιδιά, την κατάσταση της καραντίνας ως ένα παιχνίδι - πρόκληση, καθιστώντας τους παράλληλα σαφές ότι μπορούν να μας μιλήσουν για ό,τι τα προβληματίζει.

Αυτές τις ημέρες τα ιδρύματα και λοιπές δομές που φιλοξενούν παιδιά έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από τη βοήθειά μας. Επικοινωνώντας με τα Παιδικά Χωριά SOS (http://www.sos-villages.gr/content/future/o-ethelontismos-sta-paidika-xwria-sos/48-o-ethelontismos-sta-paidika-xwria-sos ), καθώς και με οποιαδήποτε άλλη οργάνωση που ασχολείται με τη φροντίδα των παιδιών, ενημερωνόμαστε για το πώς μπορούμε να συνδράμουμε στο έργο τους.

Οι άστεγοι

Μια συνδρομή στο περιοδικό των αστέγων “Σχεδία” (Link https://www.shedia.gr/ ) θα φέρνει τα τεύχη του στο σπίτι μας, κι έτσι οι πωλητές του περιοδικού θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το πολύτιμο εισόδημά τους. Επικοινωνούμε με τις αρμόδιες αρχές (για τον Δήμο Αθηναίων με το ΚΥΑΔΑ http://www.cityofathens.gr/node/320 ) ώστε να μάθουμε πού μπορούμε να δωρίσουμε ρούχα, σκεπάσματα, τρόφιμα και άλλα απαραίτητα αντικείμενα. 

Οι πρόσφυγες

Επικοινωνούμε με τον Ερυθρό Σταυρό (http://www.redcross.gr/default.asp?pid=19&la=1 ), τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα ή άλλες ΜΚΟ που βοηθούν τους πρόσφυγες και ενημερωνόμαστε για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να δωρίσουμε είδη ανάγκης που υπάρχουν σε έλλειψη. 

Τα αδέσποτα

Αφήνουμε στο δρόμο φαγητό και νερό για τα αδέσποτα, φροντίζοντας να περιορίζουμε στο ελάχιστο το χρόνο που βρισκόμαστε εκτός σπιτιού. 

Η αλληλεγγύη

Φροντίζουμε για το κοινό καλό και τη δημόσια υγεία με απλές πράξεις που δείχνουν αλληλεγγύη. Επικοινωνούμε με τους φίλους, γνωστούς και συγγενείς που γνωρίζουμε πως είναι μόνοι τους, αποφεύγουμε να επισκεπτόμαστε το σούπερ μάρκετ την Κυριακή, ώστε να ξεκουραστούν οι υπάλληλοι που κάνουν τα πάντα για να εξυπηρετηθούμε καθημερινά και θυμόμαστε διαρκώς πως η πανδημία θα αντιμετωπιστεί μόνο αν είμαστε ενωμένοι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Day

για μικρή ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Night

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Liners

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Extra Long

για έντονη ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Γραφτείτε στο Newsletter μας