Flower
Σωστή διατροφή για λιγότερους πόνους περιόδου!

16.05.2018

Σωστή διατροφή για λιγότερους πόνους περιόδου!

Νιώθεις πριν την περίοδο κακή διάθεση, κόπωση, υπνηλία, πονοκέφαλο, νεύρα και πόνο στην κοιλιά και στο στήθος; Τότε είσαι κι εσύ μια από τις πολλές γυναίκες που πάσχουν από το Προεμμηνορρυσιακό Σύνδρομο (Premenstrual Syndrome, PMS). Το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο σχετίζεται με ένα σύνολο σωματικών και ψυχολογικών συμπτωμάτων, που κάνουν την εμφάνισή τους λίγες ημέρες πριν και υποχωρούν με την εμφάνιση της περιόδου.

Ποια συστατικά θα σε ανακουφίσουν από αυτά τα συμπτώματα;

Μαγνήσιο: Οι τροφές που είναι πλούσιες σε μαγνήσιο όπως τα σκούρα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και σπόροι, το ψάρι, το αβοκάντο, οι μπανάνες η μαύρη σοκολάτα, το γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά  μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τα νεύρα, ενώ παράλληλα μειώνουν το στρες. Το μαγνήσιο καταπραΰνει τις κράμπες της περιόδου –ω ναι, ακόμη και της μήτρας–, ενώ ελαττώνει τόσο τα συμπτώματα του πονοκεφάλου και του πόνου στην πλάτη, όσο και την κατακράτηση υγρών που οδηγεί στο πρήξιμο και την ευαισθησία στο στήθος.

Βιταμίνη Β1 και Β6: Η κατανάλωση 50-100mg βιταμίνης Β6 ημερησίως βελτιώνει την κακή διάθεση που προκαλεί το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο, ενώ μειώνει επίσης συμπτώματα όπως ο πόνος, η αδιαθεσία κ.λ.π. Πηγές φυσικής βιταμίνης Β6 είναι η μαγιά μπύρας, το φύτρο σιταριού, οι ηλιόσποροι, οι μπανάνες, το συκώτι, το κρέας, τα ψάρια και τα καρύδια.

Βιταμίνη Ε: Η βιταμίνη Ε είναι μια σημαντική βιταμίνη με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που συμβάλλει στην ισορροπία των ορμονών και βοηθά στο προεμμηνορυσιακό σύνδρομο. Βρίσκεται σε αμύγδαλα, ηλιόσπορο και άλλους ξηρούς καρπούς, καθώς και σε σπανάκι, ελιές, ακτινίδιο, μπρόκολο, ντομάτες, και άλλα λαχανικά.

Τα Ωμέγα 3,6 και 9: Τα ακόρεστα λιπαρά οξέα είναι πολύ σημαντικά για τον ανθρώπινο οργανισμό καθώς αποτελούν την πιο αποδοτική μορφή ενέργειας και έχουν πολλαπλές ευεργετικές δράσεις. Δρουν ευεργετικά στο προεμμηνορυσιακό σύνδρομο ρυθμίζοντας τα συμπτώματα ορισμένων αντιδράσεων ευαισθησίας, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, επίσης ελαττώνουν τον πόνο και την έκκριση ορμονών. Τα Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες στα ιχθυέλαια και στα λίπη ψαριών.

Ενυδάτωσε το σώμα σου: Είναι πολυ σημαντική η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς και η καλή ενυδάτωση του οργανισμού. Αντίθετα, η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης, λιπαρών, καφέ και αλκοόλ φαίνεται να επιτείνει τα συμπτώματα. Γι’ αυτό όσο και αν ο οργανισμός σου «φωνάζει» για γλυκό, ησύχασέ τον με κάτι θρεπτικό!

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Day

για μικρή ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Night

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Liners

για κανονική ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Extra Long

για έντονη ροή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Γραφτείτε στο Newsletter μας